dissabte, 6 d’agost del 2016

JAZZ SAMBA A LES VINYES


Gabriel Amargant i Thaïs Morell, Torre Ramona, Subirats, 30 de juliol de 2016
Gabriel Amargant i Thaïs Morell, Torre Ramona, Subirats, 30-jul-2016

THAÏS MORELL & IGNASI TERRAZA TRIO + GABRIEL AMARGANT
Torre Ramona, Subirats, 30/7/2016

Thaïs Morell, veu i guitarra
Gabriel Amargant, saxo tenor i clarinet
Ignasi Terraza, piano
Horacio Fumero, contrabaix
Esteve Pi, bateria




Molts estimen la Bossa Nova només com a entreteniment. És un estil fàcil amb interès limitat, pensen. N’hi ha però que la veuen com la cosina noble de la Samba, i l’excusa perfecta per a connectar amb el Jazz, sobretot des que figures com Stan Getz s’hi van acostar als anys 60. Segur que aquests últims no es van perdre les gairebé dues hores de música gratificant, amb el pati de la Torre Ramona ple a vessar, en un concert dels que captiven des de la primera nota. La veu de la brasilera Thaïs Morell va ser el focus central de l’acte, amb permís de l’Ignasi Terraza Trio i de la cada cop més madura dicció del saxofonista i clarinetista Gabriel Amargant.

Amb el repertori centrat en Vinicius de Moraes i Antonio Carlos Jobim, el quintet va ordir una actuació amena i variada. L’inici va ser a trio, només amb la base rítmica que completaven Horacio Fumero al contrabaix i Esteve Pi a la bateria per, tot seguit, donar entrada als dos solistes. Els trios, quintets, duos i quartets es van succeir per a oferir un àpat musical de molt bon gust i immillorable digestió. La veu dolça i potent de la Thaïs Morell, que també es va lluir amb la guitarra, i l’actuació detallista, i fins a cert punt camaleònica, de Gabriel Amargant, van acaparar gran part del protagonisme. En els moments en què el trio es quedava sol, la potència del piano percudit de l’Ignasi Terraza centrava totes les orelles i, de bracet amb les bondats del blues i el swing, als presents ens feia la impressió que podríem passar la nit davant d’aquella façana renaixentista.

Un cop més queda demostrat que la música en directe, en espais relativament petits, es gaudeix d’una manera intensa, i es garanteix amb fidelitat la connexió amb els artistes. Els organitzadors del Festival de Música a Les Vinyes treballen incansables tot l’any per a oferir aquests concerts de final de juliol, que deixen sempre una marca de sensibilitat i bon gust. 

Com se sol dir, per molts anys, concretament catorze, i que en vinguin molts més!