Pàgines

dimarts, 25 de febrer del 2020

TONADES QUOTIDIANES



Pep Mula, Auditori Vinseum, Vilafranca del Penedès, 15-febrer-2020


PEP MULA
Auditori Vinseum, Vilafranca del Penedès, 15-febrer-2020


Miguel “Pintxo" Villar, saxo tenor
Dani Pérez, guitarra i efectes
Txema Riera, piano i sintetitzador
David Mengual, contrabaix
Pep Mula, bateria i composició


Si com passa amb la cuina o el cinema es pot dir que existeix un anomenat ‘jazz d'autor’, el que vam sentir en aquest concert en seria l'exemple vivent. 

David Mengual, Auditori Vinseum, Vilafranca del Penedès, 15-febrer-2020Pep Mula, Auditori Vinseum, Vilafranca del Penedès, 15-febrer-2020

Poques vegades es poden escoltar composicions connectades tan sincerament al dia a dia. Dir-ne urbanes no és del tot exacte, són domèstiques, fins i tot íntimes. Sonoritats tretes del carrer, del que passa a la llar, musicalitat “robada” de converses, de sons de qualsevol procedència. 


Dani Pérez, Auditori Vinseum, Vilafranca del Penedès, 15-febrer-2020
Txema Riera, Auditori Vinseum, Vilafranca del Penedès, 15-febrer-2020

Aquest és el món amb què treballa en Pep Mula. Ens ho va explicar uns dies abans a la interessant xerrada que va fer a l’Escola Municipal de Música, i el vespre del concert ho mostrava en una actuació plena de detalls, de textures diverses i, sobretot de melodies curtes, el senyal que ho agermana tot i que identifica la segona part de MULA, un projecte que el músic barceloní desenvolupa d’uns quatre anys ençà.

David Mengual i Miguel "Pintxo" Villar, Auditori Vinseum, Vilafranca del Penedès, 15-febrer-2020Pep Mula, Auditori Vinseum, Vilafranca del Penedès, 15-febrer-2020


Amb uns companys d’escenari entregats a la idea, el concert tingué moments d'una emotivitat quasi privada, que es va deixar sentir sobretot a les interseccions, als ponts que unien els diversos motius de les peces. Una poètica que va arribar amb franquesa a l'audiència, tot i que la va obligar a posar-hi els cinc sentits.

El quintet d'en Pep Mula, Auditori Vinseum, Vilafranca del Penedès, 15-febrer-2020

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada