diumenge, 16 de desembre del 2018

DEIXEU-VOS ENDUR

Víctor de Diego, Auditori de Vinseum, Vilafranca del Penedès, 24-nov-2018

VÍCTOR DE DIEGO GROUP
Auditori Vinseum, Vilafranca del Penedès, 24-nov-2018

Víctor de Diego, saxos tenor i soprano
Roger Mas, piano
Martín Leiton, contrabaix
Marc Miralta, bateria


Si vas als concerts, no hi vagis només per un nom. Ves-hi per tots els noms. Pels noms de tots els músics. Aquest principi que tot bon afeccionat hauria de tenir en compte, es va fer evident amb tota la seva extensió el passat dissabte, en una altra de les convocatòries del Jazz Club Vilafranca. 

Roger Mas, Auditori de Vinseum, Vilafranca del Penedès, 24-nov-2018

El saxofonista Víctor de Diego ja sap el que fa quan s’envolta dels noms amb què s’envolta, i va fer el concert perfecte: el solista de prestigi encimbellat pels seus acompanyants. Vam assistir a una suma d’intensitats i d’inventiva, un ampli ventall de fusions rítmiques que va donar rellevància, no només a les composicions del saxofonista, sinó també al seu discurs i al seu so. 

Martín Leiton, Auditori de Vinseum, Vilafranca del Penedès, 24-nov-2018

Havíem sentit De Diego interpretant gairebé el mateix repertori amb el trio sense piano, i feia l'efecte que era ell qui els empenyia amb força. En aquest grup de solistes brillants, els papers han canviat, i són ells que, literalment, volen baix i se l'enduen cap a les altures.

Marc Miralta, Auditori de Vinseum, Vilafranca del Penedès, 24-nov-2018

És per això que ens hem de deixar endur, també nosaltres, des dels nostres seients. Del seient estant, la música ha de fer aquesta funció de transport i ens ha d'arribar, si pot ser, per sorpresa. Quelcom que el quartet del Victor de Diego va aconseguir amb escreix, executant una mitja hora final de gran inspiració.