divendres, 2 de juliol de 2010

VIJAZZ 2010 - PRIMER CONTACTE

Clara Luna (fotografia: Santi Cabezas)
 
 
Dijous, 1 de juliol de 2010 PLAÇA DE JAUME I
Ahir al vespre es va inaugurar la 4a. Edició del VIJAZZ. No es pot dir que fos una vetllada brillant però ho va ser més que en anteriors edicions en les que, recordem, la manca d'espai per accedir a l'acte del Fòrum Berger-Balaguer primer, i l'excessiva fredor d'una sala com el Casal, després, hi havien actuat en contra. Enguany les presentacions van ser més breus i el concert amb la Original Jazz Orquestra del Taller de Músics va començar amb només mitja hora de retard.

La fredor però no es va poder esvaïr gairebé en tota la vetllada. Una presència de públic prou limitada pel que es podia esperar i un entorn excessivament fosc van fer que, mentre els músics cada cop s'anaven sentit més còmodes, la foscor reinant feia que l'ambient no repuntés i tot va acabar com havia començat: amb una bona dosi d'indiferència. No hi ha dubte que l'acte d'inauguració és una de les assignatures pendents del Vijazz.
 
En clau estrictament musical, val a dir que la OJO, sota la direcció de Vicens Martin i que comptava amb la participació del saxofonista penedesenc Roger Martínez, va mostrar un bon treball de conjunt i va comptar amb algunes intervencions de mèrit per part dels solistes. La cantant Clara Luna, ataviada a la manera de les grans cantants de Jazz (jo prefereixo pensar que com Billie Holiday) va tenir una execució brillant però en molts moments va mostrar poca amplitud de registre i això li va produir cert nerviosisme. Tot i així, els amants del Swing i de les grans Big Bands (Ellington, Basie, Miller, ...) van sortir contents de la Plaça de Jaume I i esperant amb delit la primera jornada del Vijazz 2010.

Publica un comentari a l'entrada