diumenge, 10 de juny del 2018

JAZZALDIA 52 2017 (III)


THE PRETENDERS
Escenari de la Zurriola (21/7/2017)
Uns jovenívols Chrissie Hynde i James Walbourne,  a la platja de la Zurriola, 21/7/2018
Uns jovenívols Chrissie Hynde i James Walbourne,  a la platja de la Zurriola, 21/7/2018

Chrissie Hynde, veu i guitarra
James Walbourne,  guitarra
Nick Wilkinson, baix
Martin Chambers, bateria
Carwyn Ellis,  teclats


En programació paral·lela, el Jazzaldia ofereix concerts d’altres estils entre els que sempre hi ha alguna mirada llarga als 70 i 80. Els Pretenders de Chrissie Hynde (Akron, Ohio, 1951) van posar la mel als llavis a molts que ja voltàvem pel món en aquelles dècades. No hi va haver lloc per a la decepció, ni a dalt l’escenari, ni a baix.




ERNIE WATTS QUARTET
Escenari de la Zurriola (24/7/2018)

Ernie Watts, La Zurriola, Donostia, 24/7/2017
Ernie Watts, La Zurriola, Donostia, 24/7/2017

Ernie Watts, saxo tenor
Christof Saenger, piano
Rudi Engel, contrabaix
Heinrich Koebberling, bateria


La importància  del so. Bressolat pel seu quartet europeu, amb el que demostra una empatia absoluta, quinze anys d'història són molts, Ernie Watts (Norfolk, 1945), el tenorista que ha copsat com ningú el so de John Coltrane, va fer un recorregut de tres concerts en tres dies, tots en espai gratuït. Només per la profunditat del seu so, ja ha valgut la pena ser-hi.




WAYNE SHORTER QUARTET
Auditorio Kursaal (21/7/2017)

Wayne Shorter, partitures a la mà, amb Danilo Pérez, John Patittucci i Brian Blade, Auditorio Kursaal, Donostia, 21/7/2017
Wayne Shorter, partitures a la mà, amb Danilo Pérez, John Patitucci i Brian Blade

Wayne Shorter, saxo tenor i soprano
Danilo Pérez, piano
John Patitucci, contrabaix
Brian Blade, bateria


El 52è Jazzaldia ha estat una desfilada de saxofonistes emblemàtics. Wayne Shorter (Newark, 1933) representa una mena de culminació, no només per a la història de l'instrument, sinó pel seu enginy com a creador i per les vies que ha obert en el Jazz amb, entre d’altres, el grup que l'acompanya a Donostia. Als seus 84 anys, malda encara per engrandir el seu llegat artístic. El concert que oferí tot just en l'arrencada del Festival fou una bona mostra de la seva personalitat musical. Gran presència de partitures, i paper important del ritme dins d'un univers ple de crescendos i clímax, marca de la casa.