diumenge, 25 d’octubre del 2009

PEREJAZZAQUÍ! (Auditor de Vilafranca del Penedès, 18 d'octubre 2009)

Diumenge passat l’Auditori de Vilafranca vivia un concert suggerent. Es reunien la Coral Laroc de Vilafranca, l’Orfeó de Santa Coloma de Queralt, el Cor infantil CorXeretes també de Santa Coloma i un quartet de jazz, per a posar en escena l’obra del compositor i pianista Carles Sanz, PereJazzAquí! Lluny de semblar una repetició d’altres aventures semblants amb el Jazz com a excusa, l’obra que es va poder sentir va resultar prou fresca i entretinguda. La suite en tres moviments va combinar un recull de tonades del cançoner català amb ritmes llatins, passatges gospel i alguna pinzellada funk. Tot amb molt de swing.


Si la partitura va ser excel•lent, la interpretació dels cors, que van comptar amb la participació solista de la mezzosoprano Noemí Martínez, va donar una digna i afinada rèplica. El Quartet de Jazz, format pel propi Carles Sanz al piano, Leo Tejedor a la guitarra, Jaume Surroca al baix elèctric i Ricard Parera a la bateria, va actuar amb absoluta prudència i es va integrar sense sobresortir. Ja se sap que, en les fusions, sempre hi ha una de les parts que hi perd un xic. En aquest cas, es pot dir que el jazz acompanyava el cant coral, i no a l’inrevés.

El concert va passar “volant” i va acabar amb un “timing” francament bo, malgrat tenir el repte d’haver de moure els cors en diverses ocasions. Felicitats a tots.

La vetllada, si més no, va començar amb gairebé mitja hora de retard, producte de la deficient gestió en la venda d’entrades. Una qüestió que cal corregir, encara que només sigui per respecte als artistes.