dijous, 4 d’agost del 2011

MAS I MAS FESTIVAL 2011



Kenny Garrett (foto promocional)
El festival de música més eclèctic de l’estiu ja s’ha posat en marxa a Barcelona. Des que va irrompre com a gran novetat l’any 2003, el Mas i Mas Festival ha anat omplint els agostos de la capital catalana amb un esperit fresc i innovador. Enguany hi torna per a goig dels que no deixem la ciutat en aquests dies.

Tom Harrell (Imma Casanellas)
 

Jeff BallardSi ens centrem en Jazz i en l’edició actual, estem parlant d’un excel·lent cartell, amb fusió d’estils i presència molt nombrosa de músics del País, combinats amb autèntiques perles de l’escena internacional. Dels concerts que se celebren en dues sessions (21h i 23h) a la sala Jamboree, destaquen en majúscules el del vibrafonista Dave Samuels (fundador de Caribbean Jazz Project) amb un grup de percussionistes prometedor (6/8), el postbop desenfrenat del Kenny Garrett Quartet (10/8), el finíssim duo Horacio Fumero & Albert Bover (9/8), la nova proposta de Giulia Valle que ve acompanyada d’un grup singular amb el torrencial trompetista David Pastor (11/8), l’incansable Tom Harrell que promet una nit plaent al cent per cent (12/8), Gonzalo del Val presenta nou disc amb un trio amb Marco Mezquida i David Mengual (23/8), la cantant portuguesa Sara Serpa que farà el seu debut a Barcelona amb un quintet on destaca la pianista canadenca Kris Davis (25/8), la excel·lent notícia del nou projecte de la pianista Elisabet Raspall amb un quartet d’alt nivell que inclou el saxofonista Chris Cheek (26/8), i punt final d’autèntic luxe amb un trio de primers espases, amb el bateria Jeff Ballard, Lionel Loueké a la guitarra i el saxofonista Miguel Zenón (27/8), segurament una proposta que genera grans expectatives. Un luxe.

Altres actuacions també tenen molt interès, com ara “Get The Blessing”, representants d’una nova fornada anglesa de música improvisada amb referents pop-rock (5/8). Avui mateix 4/8 la cantant Dàcil López presenta "4 women”, el dia 19 Jimmy Jenks renovarà el seu compromís amb la música cubana, Susana Sheiman es retrobarà amb Ignasi Terraza en una actuació d’alta sensibilitat (24/8), i no podem deixar passar un dels pianistes més brillants de casa nostra, Sergi Sirvent que actuarà en trio amb Horacio Fumero i David Xirgu (30/8).
 
No ens podem relaxar. Aquest agost, surt de casa i dóna suport a la música en directe. El teu cos ho agrairà!