dilluns, 31 de març del 2014

TOT JAZZ O NO. FOTOGRAFIES.

Sempre que puc ho explico: aquest bloc, sense fotografies no només no s’entendria, sinó que seria impossible. No és un bloc de cròniques o crítiques. Volem transmetre impressions, imatges del que percebem en escoltar concerts. Ni més ni menys. Tanmateix, el que hi posem explica fets com una crònica i aboca opinions com una crítica. Les expliquem amb la fotografia i amb la paraula, transmetent una descripció pròpia i una visió plàstica.
TOT JAZZ O NO. FOTOGRAFIES - Imma CasanellasPot semblar aterrador…., (no patiu, no m’extendré gaire), però permeteu-me que aprofundeixi breument en això de la imatge, i la necessitat d’existir de la fotografia.
Imatge virtual. Una imatge, una fotografia, sempre és virtual. Només la realitat és certa. La imatge impresa o penjada a Internet és quelcom que pot explicar una realitat però que no és real, tot i acostar-s’hi a pocs milímetres. De fet, la fotografia és una manera de veure el món. És un art. Un art que explica les coses utilitzant tècniques i talents diversos, igual que totes les arts. La fotografia és un moment explicat amb els ulls, ulls d’un artista preparat que mostra el seu talent. Un talent real en un món virtual.
Tanmateix, què perdem si no hi ha fotografia? Indiscutiblement, la crònica o la crítica no se’n veurien afectades. Existeix la paraula, que és la manera tradicional d’informar. Hi ha grans estilistes de la paraula, extremadament lúcids constructors d’històries. Ells o elles també tenen el seu talent i el fan palès, en un paper, en un bloc, a Internet. Igual que la fotografia, que també explica una veritat, una realitat, una petita història. I no us enganyeu, també hi ha grans estilistes de la fotografia de concerts, bons i preparats. Hi són. Simplement els heu de trobar.
El talent de l’Imma Casanellas, co-autora i fotògrafa de jazzdeprimera.cat, es podrà veure des del proper dissabte dia 5 d’abril. A mitjanit aproximadament s’inaugura l’exposició TOT JAZZ O NO. FOTOGRAFIES al Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca del Penedès. Una setmana de temps per a observar com veu l’autora els músics que tantes emocions escampen. Com els veu en aquell moment en que també creen el seu art, que és el Jazz (o no). Moltes imatges ja les haureu vist aquí, tot i que també trobareu més d’una novetat. Serà una mostra de talent i un talent que també serà una opinió. Serà una opinió fotogràfica sobre concerts de Jazz (o no), des d’uns ulls i unes mans que també fan art.

Horaris: De diumenge 6 a diumenge 13 d’abril de 2014, de 18h30 a 20h30.

Fòrum Berger Balaguer- Aula de Cultura

Rambla Nostra Senyora, 6 - Vilafranca del Penedès.