dimecres, 19 de febrer del 2020

DESPERTAR PASSIONS


Elchin Shirinov, Avishai Cohen i Mark Guiliana, Teatre Coliseum, Barcelona, 27-gener-2020


Avishai Cohen, Teatre Coliseum, Barcelona, 27-gener-2020AVISHAI COHEN
Teatre Coliseum
Barcelona, 27-gener-2020

Elchin Shirinov, piano
Avishai Cohen, contrabaix, composició i veu
Mark Guiliana, bateria

En aquest concert de la 'Gira 50/50/50', el contrabaixista Avishai Cohen va poder comprovar novament que manté un idil·li amb el públic, que el venera gairebé com si fos una estrella del rock.

Amb la incorporació d’un Mark Guiliana en mode "tot-terreny", el trio que va enregistrar el disc 'Arvoles', on ja hi figurava el pianista autodidacta azerbaidjanès Elchin Shirinov, rep una sacsejada profunda, en favor sobretot de la intensitat i el ritme.

El concert va desembocar sovint en passatges frenètics, plens de gestos connectats al pop i, per simpatia, al jazz-rock. Arribar ben amunt, amb la capacitat de mantenir-s'hi llarga estona sense perdre interès, és probablement el tret més singular d'aquest trio.

Peces obsessives, amb fusions rítmiques del rock, del pop i del techno van configurar una actuació substanciosa que, amb les passions desfermades, el públic va fer allargar amb quatre bisos, dos de cuinats pel propi Avishai, a contrabaix sol i veu, on va destacar la zamba argentina 'Alfonsina y el Mar', una peça d’alta sensibilitat que ja havia enregistrat en el disc 'Aurora' de 2009.

Mark Guiliana, Teatre Coliseum, Barcelona, 27-gener-2020
Elchin Shirinov, Teatre Coliseum, Barcelona, 27-gener-2020
Elchin Shirinov i Avishai Cohen, Teatre Coliseum, Barcelona, 27-gener-2020