dimecres, 9 de novembre del 2022

FIGURES SENSE IMATGE(s)

Joshua Redman, saxos tenor i soprano
Brad Mehldau, piano
Christian McBride, contrabaix
Brian Blade, bateria

Palau de la Música
Barcelona, 26 octubre 2022

La MoodSwing Reunion que, gairebé 30 anys després, torna a posar en òrbita el quartet del saxofonista Joshua Redman, va arribar a l'excel·lència en una actuació poc arriscada però molt autèntica, connectat totalment amb un públic que, tal com toca a les grans ocasions, omplia de gom a gom el Palau .

Després d'un inici musicalment pla, amb dues peces de relat auster i protagonisme gairebé absolut del saxofonista, el concert es va començar a enlairar amb Hoe Honk de Mehldau i, amb la posterior The Shade of The Cedar Tree, de Cedar Waltonva acabar de desfermar emocions. La resta fins al segon bis, un pur delit complementat amb pujades i baixades d'intensitat, d'aquelles que et claven al seient.

Hi va ajudar molt el toc de Brian Blade, incisiu i lleuger alhora, les excursions puntillistes, permeteu-me l'adjectiu pictòric, de Brad Mehldau, la cerca dels extrems de Joshua Redman i la demostració tècnica de Christian McBride. Els seus duos amb Blade van ser tot un espectacle.

Van connectar tant, que el públic va exigir un segon bis, confirmant allò tan evident, i que explica moltes coses: El relat ho és tot. 

Aquest concert us el comentem sense imatges, tot i la magnífica disposició del Festival i de la gent de The Project perquè poguéssim fer el nostre habitual reportatge gràfic. Vam decidir que no volíem signar el contracte amb les estrictes condicions que els artistes demanaven per a poder fotografiar-los.

Visca el Jazz i la Fotografia (Lliures!)