dijous, 4 d’abril del 2019

PARLAR I ESCOLTAR


Terri Lyne Carrington, Nova Jazz Cava, Terrassa, 8-març-2019



DANILO PÉREZ, JOHN PATITUCCI & TERRI LYNE CARRINGTON

Nova Jazz Cava
8-març-2019

38è. Festival de Jazz de Terrassa

Danilo Pérez, piano
John Patitucci, contrabaix
Terri Lyne Carrington, bateria


John Patitucci, Nova Jazz Cava, Terrassa, 8-març-2019



O és al revés? Escoltar i parlar... En un sentit o en l'altre, aquest binomi que es pot sintetitzar en el mot "enraonar", és el terreny de joc on es juga Children Of The Light. El trio rítmic del quartet de Wayne Shorter, amb la reincorporació de Terri Lyne Carrington en el lloc de l'habitual Brian Blade, obria el torn dels caps de cartell del 38è Festival de Jazz de Terrassa.


L'enraonar dels músics i de la música va fer que aquest concert fos pletòric. El joc de mirades ens va tenir pendents de la conversa a tres bandes, i dels arguments de cadascun dels interlocutors. Parlar i escoltar, tots alhora, i ser capaços, al final, de tornar-se a trobar per a tancar la conversa. En aquestes condicions, fent fàcil el que és difícil, el concert va agafar una inèrcia que podria no haver tingut fi.


Danilo Pérez, Nova Jazz Cava, Terrassa, 8-març-2019

És tanta la inventiva que acumulen junts que en algun moment va semblar que Carrington, companya de professorat dels altres dos a Berklee, se'ls havia de "mirar" més del compte, sobretot a l'hora de construir aquells clímax tan emotius, i alhora tan sorprenents, que representen gairebé la identitat d'aquest grup.

Danilo Pérez, John Patitucci i Terri Lyne Carrington, Nova Jazz Cava, Terrassa, 8-març-2019

Homenatge a un Wayne Shorter que tot i els seus gairebé 86 anys, continua composant, i estic segur que conserva intacta la seva mentalitat d'avantguarda. Aquest és el seu triomf, forjat des d'aquells Jazz Messengers que el 1961 estrenaven com a part del disc 'Mosaic' la peça Children Of The Night.