dimecres, 4 de març del 2020

CONSTRUIR HIMNES

Erik Truffaz, La Nau, Barcelona, 14-febrer-2020

ERIK TRUFFAZ QUARTET
La Nau, Barcelona, 14-febrer-2020

Erik Truffaz, trompeta i efectes
Benoît Corboz, Fender Rhodes, teclat i efectes
Marcello Giuliani, baix elèctric
Arthur Hnatek, bateria
Benoît Corboz, La Nau, Barcelona, 14-febrer-2020
Al Jazz fronterer no li han calgut mai les fugides endavant. Circula fora dels estàndards i, només per això, ja desperta interès. Potser perquè les eines que li caldrien per fugir són les mateixes que li permeten viure, o potser perquè el factor sorpresa, que sempre és d'agrair, mena inevitablement a la diversió.
Erik Truffaz, La Nau, Barcelona, 14-febrer-2020Arthur Hnatek, La Nau, Barcelona, 14-febrer-2020

En vam tenir prova de tot plegat al concert de l’Erik Truffaz Quartet a La Nau, el local del Poble Nou barceloní que vol acostar-se cada cop més al Jazz. Les fronteres que hi havia per la banda de l'anomenat Acid Jazz fa temps que van caure i el trompetista suís, belga d'adopció, que sempre ha navegat per aquests mars, ja s'hi va tirar amb molta categoria en el seu moment.

Erik Truffaz, La Nau, Barcelona, 14-febrer-2020Marcello Giuliani, La Nau, Barcelona, 14-febrer-2020


Erik Truffaz, que no busca cap fugida sinó que en té prou amb la seva pròpia veu, no sempre reconeguda com es mereix, va presentar el seu darrer disc Lune Rouge a un públic de perfil heterogeni, tant per l'edat com pels gustos, que s'ho va passar molt bé.

La melodia breu -sempre el riff- i l'omnipresent diàleg entre teclats i bateria, van donar vida a una trompeta poc modificada, tot i els overdubbings i efectes digitals diversos, que va produir unes peces inspiradores, creixents en intensitat i cantables. Amb un alè atmosfèric i ambiental molt del nord, com si fossin himnes.

Erik Truffaz amb Benoît Corboz i Marcello Giuliani, La Nau, Barcelona, 14-febrer-2020