dilluns, 22 de juny del 2020

MÉS QUE MAI, CRUÏLLES!


FESTIVAL CRUÏLLA XXS
Dani Pérez
Gorka Benítez
David Xirgu




Molt sovint havíem pensat en el plural per a referir-nos a aquest Festival barceloní, sempre tan obert a tots els terrenys artístics. Però el gir que ha fet, -en el fons, un augment de propostes-, per adaptar-se a la massiva rebolcada per culpa de la Covid-19, no només ens ho recorda, sinó que ens referma en la idea.

Estem molt a favor de l’encreuament de disciplines com ara el teatre, molt present en aquesta edició “petita, però gegant”, però el que ens fa obrir l’ull són totes les propostes que tenen present el Jazz, en la més àmplia de les seves concepcions. Tot i no ser nova la presència d’alguna forma de Jazz al Cruïlla, les dues Big Bands (Original Jazz Orchestra i Big Band Jazz Maresme), junt amb el Soul i el R&B de The Sey Sisters i Clarence Bekker Band, o la fusió flamenca (Chano Domínguez & Antonio Lizana, o Dorantes, un experimentador fora de categoria), la sempre jazzística proposta dels Aupa Quartet, i sobretot la inclusió al programa d’un dels aventurers més interessants que volten pel País, com és el saxofonista i flautista Gorka Benítez en format trio (Dani Pérez i David Xirgu), fan que l’extens cartell sigui encara més atractiu per als aficionats. 

Paula VallsRamon Mirabet

La diversitat d’espais, la majoria tancats i amb aforaments limitats, també ajuda el Festival a ser més eclèctic, i sembla que agafa un rumb més atractiu amb aquesta fórmula, en el fons molt holística, de jugar amb els extrems. 

Al recull d'imatges us deixem una selecció d’artistes que, tot i no formar part de l’univers del Jazz, sí que provenen dels nostres arxius, a mans com sempre de la nostra fotògrafa Imma Casanellas, que sovint té ulls en altres escenaris del món de la música.

Cesk FreixesArnau Tordera (Obeses)

Chano Domínguez