dijous, 24 de setembre del 2020

JAZZALDIA 2020 - VEINTE VEINTE

Javier Colina, Trinitate Enparantza, Donostia, 22-juliol-2020
Javier Colina

PLAZA DE LA TRINIDAD
Donostia, 22-juliol-2020

La limitació a l'hora contractar artistes internacionals ha despertat l'enginy dels programadors i dels artistes del territori. 

Una bona prova d'aquest despertar va ser la reunió anomenada "Veinte Veinte", integrada per un grup de líders de molt de prestigi. El nom, no en tinc cap dubte que fa referència a l'any tan rar i malastruc que ens toca viure.

Amb Javier Colina al contrabaix i fent funcions de pal de paller, Antonio Serrano a l'harmònica i els teclats, Josemi Carmona a la guitarra i Borja Barrueta a la bateria, els 2020 van demostrar que si hom és bo en això de la música, pot gairebé sortir a tocar amb els ulls tancats, només escoltant el que toca l'altre.

L'engranatge no grinyola gens i les peces desfilen dolçament després de passar, sense cap resistència i amb una fiabilitat extrema, per la cançó llatina i les sonoritats del flamenc. La solvència dels solistes (bàsicament Serrano i Carmona) s'acaba de lligar amb les arts innates d'aquest xef-cuiner anomenat Javier Colina.

El proper 23 d'octubre els tindrem al 39è Festival de Jazz de Terrassa que, com sabeu, ha canviat les seves dates primaverenques per les de tardor. Una abraçada als amics terrassencs.


Antonio Serrano , Trinitate Enparantza, Donostia, 22-juliol-2020
Antonio Serrano



Josemi Carmona, Trinitate Enparantza, Donostia, 22-juliol-2020
Josemi Carmona




Borja Barrueta, Trinitate Enparantza, Donostia, 22-juliol-2020
Borja Barrueta