dimarts, 14 de setembre del 2021

JAZZALDIA 56 (i V) / Donostia, 25-JUL-2021

Fotografies: © Imma Casanellas

Alba Careta, Teatro Victoria Eugenia, Donostia, 25-jul-2021

Tants intents amb mirada antiga per mantenir la cançó a prop del Jazz, i l'ALBA CARETA GROUP va demostrar que hi ha fórmules ben naturals de fer-ho mirant endavant. La trompetista i cantant oferí un repertori amb molts temes propis, i atrapà l'audiència amb coses com el duet de veu i bateria en l'Abril 74 de Lluís Llach, executat sense guarniments sobrers, com la resta de l'actuació.


Maria La Mónica, Teatro Victoria Eugenia, Donostia, 25-jul-2021

A mig camí entre la música i el teatre, MARIA "LA MÓNICA" i JAVIER GALIANA van oferir una altra proposta lligada al flamenc, i en van... Qualitats escèniques i bon humor a banda, l'experiència va tenir interès perquè el pianista és un tipus genial, també amb el teclat, i perquè la seva companya cantant va sorprendre amb el seu estri portàtil de percussió. Si més no, una estona agradable.


D'esquerra a dreta, Carlos Monfort, Aleix Tobias, Sílvia Pérez Cruz, Publio Delgado, Bori Albero i Marco Mezquida, Auditorio del Kursaal, Donostia, 25-jul-2021

La FARSA CIRCUS BAND fou un espectacle. Amb el Kursaal de gom a gom, SÍLVIA PÉREZ CRUZ es presentà amb un repertori antològic, acollit sense reserves per uns acompanyants que van ratllar la poesia. Foren dues hores d'estètica fantàstica, magníficament il·luminades i sonoritzades, tan expressives i ràpides, que no sé si trobaríem, al 56è Jazzaldia, cap concert rodó com aquest, en tots els sentits.


No en veureu imatges, ni nostres ni de cap altre company que no sigui l'estimat Lolo Vasco, però BRAD MEHLDAU va obrir la darrera nit a la Trini. Va tocar ben despreocupat, fins i tot amatent. La traça extrema per jugar amb la intensitat, i els crescendos als que arriba amb l'absoluta complicitat del TRIO, no sé si tenen comparació avui dia. Entre l'omnipresent Thelonious i les subtils cites musicals dins les improvisacions, van fer d'aquest concert una autèntica bellesa.


Bill Frisell, Plaza de la Trinidad, Donostia, 25-jul-2021

El guitarrista de culte BILL FRISELL va tancar el Festival amb un trio que podria semblar clàssic. La rellevància dels harmònics i el paper primordial dels overdubbings, si més no, es van encarregar de desmentir-ho. Actuació navegable i distesa, tensionada de tant en tant amb crescendos marca de la casa.



Fotografies: © Imma Casanellas