dissabte, 1 de setembre del 2012

UN JAZZALDIA MENYS CLÀSSIC (III)



ENRICO RAVA – TRIBE
Enrico RavaLa maduresa i progressió del grup de Rava es va fer palesa amb un protagonisme més accentuat dels més joves (Giovanni Guidi –piano- i Gabriele Evangelista –contrabaix-). El lideratge del trombonista Gianluca Petrella ja fa temps que és norma en un repertori ple d’enllaços amb la tradició tant americana com mediterrània.



HASIER OLEAGA – CANTUS CATERVA
Hasier OleagaEl jove baterista basc va tenir l’oportunitat de mostrar el seu treball de composició a la mateixa plaça de la Trini. Va ser una feina monocromàtica pel que fa a la intensitat però molt ferma en la construcció. Iñaki Salvador i Mikel Andueza van donar l’aplom necessari per a l’èxit final.



AN EVENING WITH TWO PIANOS
An Evening with Two PianosVespre amb Monk i vuit mans ben avingudes. Amb Kenny Barron al davant, el divertimento va ser a estones sublim, malgrat l’anar i venir dels propis músics: ara a dos pianistes, ara quatre, ara un .... Presència significativa de composicions de Thelonious Monk amb la vivesa intermitent de Mulgrew Miller, la contundència d’Eric Reed i la versatilitat de Dado Moroni.



HAKON KORNSTAD + OREKA TX
Oreka TXUn saxofonista fent overdubbing i dos txalapartaris omplint l’església de San Telmo de sons siderals, on s’hi endevinen les àmplies valls de Guipúscoa i les avingudes dels fiords noruecs. Una delícia gens jazzera, però perfecta per a ascendir des de les arrels fins les alçades gairebé divines dels omnipresents frescos de Sert.