dimecres, 24 de juny del 2015

BIG BAND DE L'ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DOLORS CALVET (Auditori de Vilafranca del Penedès, 21-6-2015)

Publicat a El 3 de Vuit
UNA BIG BAND (I UNA ESCOLA) QUE FUNCIONEN
Big Band de l'Escola Municipal de Música Dolors Calvet (arxiu jazzdeprimera.cat)

La temporada del Jazz Club Vilafranca es va tancar diumenge 21 de juny a l'Auditori amb un concert de final de curs, que gairebé va semblar a càrrec de músics professionals. De fet, de professionals n'hi va haver, ben triats i donant el plus a un conjunt que va destacar amb llum pròpia. Ja fa quatre anys que l'Àlex Cassanyes, professor de l'Escola Municipal de Música Dolors Calvet, i compositor i arranjador d'ofici, i el baterista i també professor Ricard Parera van agafar la responsabilitat de tirar endavant una big band d'alumnes. L'obra en construcció, que ha pres cos decisivament en els dos darrers cursos, no s'endevina senzilla però concerts com aquest fan pensar que hi ha bons manobres al darrera, i que la paret puja ben dreta.

La vetllada va comptar amb la veu de la Gemma Abrié, angelical i potent alhora, i el saxo tenor del mestre Xavier Figuerola, que sempre disposa d'un discurs enginyós i solidari. Dues col·laboracions estel·lars que, juntament amb l'Àlex Ricart a la trompeta i el Xavi Díaz a la guitarra, van acabar donant un punt qualitatiu francament interessant.

El concert va comptar amb un repertori habitual de big bands, incloent Neal Hefti, Gershwin, Quincy Jones, Oliver Nelson o Billy Strayhorn, i brindant també un al·licient amb tres arranjaments del propi director Àlex Cassanyes: So What de Miles Davis, Watermelon Man de Herbie Hancock i Lamento de Tom Jobim. Executats amb valentia, van deixar entreveure un bon treball en els matisos, emparats per un conjunt que sempre es va mostrar cohesionat.

A banda dels anteriorment citats, la Big Band va comptar amb Martí Roig, Eva Sans, Pep Martí, Imma Casanellas i Lluís Montaner als saxos, Magda Rovira, Pepe Campoy i Maica Castillo a les trompetes, Joan Cuscó, John G. Williams, Adrià Roig i Jordi Rovira als trombons, Martí Giralt al piano, Xavi Montaner al baix elèctric i Òscar Carrasco a la bateria.