dimarts, 23 de juliol del 2019

ESPECIAL VOL DIR BO

Gabriel Amargant amb Ramon Prats, Torre-Ramona, Subirats, 20-juliol-2019























GABRIEL AMARGANT ESPECIAL QUARTET

17è Festival de Música a les Vinyes
Torre Ramona, Subirats, 20-juliol-2019

Gabriel Amargant, saxo tenor
Roger Mas, piano
Manel Fortià, contrabaix
Ramon Prats, bateria

Ramon Prats, Torre-Ramona, Subirats, 20-juliol-2019Roger Mas, Torre-Ramona, Subirats, 20-juliol-2019

















El 17è Festival de Música a les Vinyes , que se celebra a la Torre-Ramona, Subirats, ha reunit per a l’ocasió un quartet al voltant del saxofonista Gabriel Amargant. Una “especial” reunió, amb el nom “Sota les estrelles del jazz”, que ha estat reveladora i molt constructiva. A la tria i configuració del projecte hi ha intervingut de manera decisiva el director artístic del Festival, l’Eduard Codina, sempre pendent d’oferir un plus de qualitat i singularitat al seu cartell.


Manel Fortià, Torre-Ramona, Subirats, 20-juliol-2019

Amargant és un solista complet, amb un so sensible i profund que prioritza l’expressió al fraseig extrem, una actitud que és capaç de transportar a tot el conjunt. El resultat ha estat una notable proposta basada en les composicions del saxofonista, en gran part inspirades en motius literaris, tot i que també hi han aportat les seves partitures Manel Fortià i Roger Mas. El quartet ha ofert una música poètica i descriptiva, centrada en riffs a voltes senzills, acompanyada de cromàtiques intervencions de tots solistes. Malgrat la singularitat de la trobada, el grup ha fet un concert compacte arribant a ordir creixents i pianos d’una gran bellesa, cosa que el públic ha agraït amb llargs aplaudiments.

Especial esment als components del quartet. Tots sense excepció es troben en moments àlgids de les seves carreres, amb una maduresa ben conreada que els dona la competència necessària per a fer front a reptes complexos com el que ens ocupa. A la categoria excepcional d’en Roger Mas i en Ramon Prats, cal afegir ara una nova realitat amb el contrabaixista Manel Fortià, profund amb el so i de gran capacitat interpretativa, que ha fet la seva aparició entre els grans. I és per quedar-se.

Gabriel Amargant Especial Quartet, Torre-Ramona, Subirats, 20-juliol-2019