dijous, 24 de març del 2022

VISCA L'ELOQÜÈNCIA!

Fotografies © Imma Casanellas              
Abe Rábade, Milano Jazz Club, Barcelona, 3-març-2022



ABE RÁBADE BCN TRIO
Milano Jazz Club
Barcelona, 3 març 2022


Abe Rábade
piano
David Mengual
contrabaix
Gonzalo Del Val
bateria


Abe Rábade BCN Trio, Milano Jazz Club, Barcelona, 3-març-2022
Abe Rábade BCN Trio

Cada cop hi ha més raons per baixar les escales del Milano. Nosaltres ho vam fer per assistir al primer passi del pianista compostel.là Abe Rábade, un músic que sempre regala discursos emotius, reforçats per una tècnica trepidant.


Abe Rábade, Milano Jazz Club, Barcelona, 3-març-2022
Abe Rábade



Amb un llibre d'estil regit per l'eloqüència i l'expressivitat Abe Rábade va combinar peces pròpies, connectades amb la natura i els boscos gallecs, amb un repertori de tributs a figures de les vuitanta-vuit tecles com Bill Evans o Bud Powell, i lligant-ho tot amb una referència extra al bateria Elvin Jones, un dels més rics musicalment de la història, responsabilitat que va entomar, amb tacte i molts recursos, un sempre inspirat Gonzalo Del Val.

Gonzalo Del Val, Milano Jazz Club, Barcelona, 3-març-2022
Gonzalo Del Val
David Mengual, Milano Jazz Club, Barcelona, 3-març-2022
David Mengual


El trident es completava amb el contrabaixista David Mengual, segurament un dels músics catalans que podria ostentar perfectament el títol de patriarca, després d'una trajectòria àmplia i exitosa. Si el trio barceloní d'Abe Rábade va arribar a l'excel·lència, un dels "culpables" indiscutibles és aquest contrabaixista. Sense cap dubte, una de les formacions més expressives que hem pogut sentir darrerament pels escenaris del País.