dimarts, 25 d’octubre del 2022

MARK GUILIANA I ELS SEUS MANTRES

                 



Fotografies

© Imma Casanellas

 

MARK GUILIANA

LA NAU, Barcelona
15 octubre 2022

 

Jason Rigby
saxo tenor
Jason Lindner
piano
Jasper Høiby
contrabaix
Mark Guiliana
bateria i composicions

 

Jason Lindner, Jason Rigby, Jasper Hoiby i Mark Guiliana, La Nau, Barcelona, 15-oct-2022
Jason Lindner, Jason Rigby, Jasper Høiby i Mark Guiliana, La Nau, Barcelona



Jasper Høiby, La Nau, Barcelona, 15-oct-2022
Jasper Høiby

















Tres anys feia que no apareixia per Barcelona la figura del músic de New Jersey, un dels pocs que pot dir que, d'una posició tan tapada com la del bateria, ha arribat a les més altes consideracions tant de crítics com d'aficionats. 


I ve't aquí que la gent de Piñata l'ha fet tornar al Cap i Casal, a La Nau, aquest local del Poble Nou que, treballant gairebé d'incògnit, i associat amb algunes productores amb bones propostes, dona cabuda a tot un seguit de concerts d'atractiu indiscutible.


Amb un viatge rítmic magistral, com no podia ser d'una altra manera, alimentat amb hip hop, pinzellades de gospel, i una mica de reggae i tot, el quartet de Mark Guiliana va dibuixar una actuació addictiva i emocionant, sobretot perquè va construir un viatge on la subtilitat dels creixents i la contundència dels canvis d'intesitat ens van transportar lluny, molt lluny. Tan lluny, que ens van fer oblidar que el concert era a peu dret, i que l'absència de seient era norma des del primer minut.


Mark Guiliana, La Nau, Barcelona


Jason Lindner, La Nau, Barcelona, 15-oct-2022
Jason Lindner
Jason Rigby, La Nau, Barcelona, 15-oct-2022
Jason Rigby

Les peces que inclou el disc 'The Sound Of Listening' foren els mantres del concert: atmosfèrics, una mica nòrdics, inspirats i valents. Sense cap dubte un dels millors originals que es poden sentir actualment. 

El grup era un quartet, però al capdavall eren dos duos. D'una banda, Guiliana i el seu repertori inacabable, amb Jasper Høiby d'escuder infal·lible i, de l'altra, els dos Jason's oferint un contrapunt extrem, a voltes incisiu i poètic alhora, tan individualment com en equip.