diumenge, 26 de setembre del 2010

L’HORA DEL JAZZ PASSA PER VILAFRANCA PER QUART ANY CONSECUTIU

Vilafranca, 19 de setembre de 2010

Albert Marquès Quartet featuring Jordi Bonell
Albert Marquès, piano
Jordi Bonell, guitarra elèctrica
Manuel Krapovickas, contrabaix
Gonzalo del Val, bateria

Afro Blue
Xavier Figuerola, saxos tenor i soprano
Guim Garcia, saxo alt
Xavier Algans, piano
Pepo Domènech, baix elèctric
Ricard Grau, bateria

Vilafranca. Plaça de St. Joan (Imma Casanellas)
L’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya ha tornat a confiar en Vilafranca per a fer-hi passar L’Hora del Jazz, el festival que a banda d’homenatjar la figura de Tete Montoliu, promociona els artistes associats i els ofereix un espai per a fer conèixer la seva feina.

Enguany, liderat per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament i amb la implicació del Jazz Club Vilafranca, l’esdeveniment ha canviat l’horari de migdia pel de vespre. Tot un encert, si tenim en compte que la Plaça de Sant Joan va oferir el passat diumenge un aspecte engrescador, amb una nombrosa i fidel presència de públic. També van contribuir a l’èxit les dues actuacions, plenes de matisos i molt ben interpretades.

El primer “set” va ser pel pianista i compositor Albert Marquès, un jove amb empenta acompanyat d’un “sideman” de luxe: el fi guitarrista Jordi Bonell. Per tancar, van pujar a l’empostissat els “Afro Blue”, un quintet amb color llatí, obert a totes les partitures que va fer moure el personal i va deixar un llaminer gust de boca.

Però L’Hora del Jazz no acaba aquí. Per primer cop el festival tancarà el seu pas per Vilafranca amb una actuació nocturna. Serà demà dissabte a les 23h. al Sam-Cafè del Casino, on el grup “Land Space”, liderat pel guitarrista Nico Sánchez i guanyador del Concurs de Jazz de Barcelona 2010, oferirà el seu concert.