divendres, 10 d’agost del 2012

UN JAZZALDIA MENYS CLÀSSIC (II)


BOBBY McFERRIN & THE YELLOWJACKETS

Bobby McFerrin & Bob Mintzer
La genialitat i les grans dots de comunicador del cantant nord-americà, junt amb la seva gran ascendència sobre el públic donostiarra, van donar ales a un concert un xic ensopit que va comptar amb la participació de Felix Pastorius, fill del gran Jaco, pioner en la introducció del baix elèctric en el Jazz.

NINETY MILES
David SánchezMés rodats que en la seva actuació al Vijazz, el grup va despatxar una actuació breu marcada per la sensació d’haver donat un resultat insuficient per la categoria dels solistes que presenta, tal com ja va passar a Vilafranca. Tot i així, un David Sánchez esplèndid al tenor va fer que la vetllada passés de ser interessant a francament emocionant.

 
AL DI MEOLA WORLD SINFONIA + GONZALO RUBALCABA
Al Di MeolaAterrats a darrera hora al Festival, la conjunció de guitarres i acordió amb el piano delicat de Rubalcaba va començar amb molts dubtes, que denotaven un treball encara tendre i en plena construcció. Així ho proclamava la important presència de partitures en els faristols dels dos líders. Ben acompanyats per un trio amb guitarra, acordió i bateria, van remuntar l’actuació després d’un encisador piano sol amb deconstrucció de cançons cubanes, per a deixar una mitja hora final plena de confiança i bones sensacions.
Fausto Beccalossi

El resultat, una fusió llatina de baix to i molt mediterrània, amb gust per la contundència pròpia del flamenc. Com és costum quan escoltem Gonzalo Rubalcaba, tot té un aire cubà però enlloc hi trobaràs cap etiqueta evident.