dissabte, 16 de novembre del 2019

DOLÇOR BALEAR

Clara Gorrias, Auditori de Vinseum, 19 d'octubre de 2019


CLARA GORRIAS QUARTET
Auditori Vinseum
Vilafranca del Penedès, 19-octubre-2019


Clara Gorrias, veu i flauta travessera
Toni Saigi, piano
Giuseppe Campisi, contrabaix
Roger Gutiérrez, bateria 


Clara Gorrias Quartet, Auditori de Vinseum, 19 d'octubre de 2019


El món del Jazz, tan procliu a les fusions, no ha tingut mai gaire contacte amb la cançó popular de les Illes, una de les més riques dels Països Catalans. Tot i les serioses aproximacions de Maria del Mar Bonet i Manel Camp, que tenen discos com ‘Blaus de l’Ànima’, ara sembla que la connexió illenca es pot veure reforçada per una jove de Ciutadella, la Clara Gorrias, que presentava el seu primer disc (La mar fa riure i fa plorar) al Jazz Club Vilafranca.


Roger Gutiérrez, Auditori de Vinseum, 19 d'octubre de 2019

I el reforç que vam poder apreciar és dolç i radical, tot alhora. Dolç per les formes i radical perquè a diferència d’altres, la cantant aconsegueix submergir cançons pròpies i peces tradicionals dins d’un llenguatge que barreja la mística i l’atreviment. 


Giuseppe Campisi, Auditori de Vinseum, 19 d'octubre de 2019Clara Gorrias, Auditori de Vinseum, 19 d'octubre de 2019

En mig d’aquest discurs, hi vam sentir Jazz en els ritmes i en el caminar d’un trio que, encara que poc estrident, sempre el vam veure propens a la intensitat. També Jazz a les introduccions de peces com ara ‘La núvia d’Algendar’ (contrabaix) o ‘L’amo de Son Carabassa’ (bateria i veu), on s'endevinà un encara incipient ús de les textures i de certs ambients sonors. 


Toni Saigi, Auditori de Vinseum, 19 d'octubre de 2019

Tampoc no van passar desapercebudes les qualitats vocals de la protagonista, que va començar cantant íntegrament a cappella la cançó eivissenca “Sa serena cau menuda”, i va mostrar després un punch força sòlid en alguns fragments de scat. Novell és l’adjectiu, i futur esperançador, el subjecte.


Clara Gorrias, Auditori de Vinseum, 19 d'octubre de 2019




Clara Gorrias Quartet, Auditori de Vinseum, 19 d'octubre de 2019