diumenge, 23 d’abril del 2023

CHICUELO & MARCO MEZQUIDA AL RESSONS

Marco Mezquida, Chicuelo i Paco de Mode a l'Auditori de Vilafranca, març 2017
Marco Mezquida, Chicuelo i Paco de Mode a l'Auditori de Vilafranca, març 2017
Fotografies               
© Imma Casanellas          
Dissabte 29 d’abril de 2023, 12:00 h., Segura Viudas, Torrelavit (Alt Penedès)

Entre la munió de concerts que l’aterratge del Festival Ressons Penedès ha desencadenat pel cap de setmana del 28 al 30 d’abril, la feina de trobar-ne un que no t'obligui a deixar-ne d'altres, resulta, pel cap baix, entretinguda. Tanmateix, pels amants de les fusions connectades al Jazz, n’hi ha una que ens aclareix de cop tots els dubtes. I em direu, coi! una altra del Mezquida. Sí, però no es tracta d'“una altra” qualsevol. Ens trobem davant d’un dels projectes més consolidats i estimats, tant pel guitarrista de Cornellà, en plena promoció del seu darrer disc Caminos, com pel geni de Maó, del que comencen a sobrar les paraules després de la recent estrena de Talaiot, una obra per a  piano i orquestra, acompanyat de la Simfònica del Vallès.

Marco Mezquida a l'Auditori de Vilafranca, març 2017
Marco Mezquida a l'Auditori de Vilafranca, març 2017



Amb dos discos al mercat, i un altre en projecte per a la propera tardor, Juan Gómez "Chicuelo" i Marco Mezquida tornen a unir les seves trajectòries després de més de 4 mesos sense tocar junts. No en debades, ells parlen que són una família molt ben avinguda, que s’entenen molt bé. Serà doncs una reunió familiar molt desitjada i que, no en tenim cap dubte, donarà molt de sí. Només amb les qualitats individuals, ja n’hi ha prou per entendre que el que passarà a Segura Viudas aquest proper 29 d’abril al migdia, tindrà moments d’una brillantor absoluta. La formació inclou, com ha estat habitual des dels seus inicis, el percussionista de Reus, Paco de Mode.

Juan Gómez "Chicuelo" a l'Auditori de Vilafranca, març 2017
Juan Gómez "Chicuelo" a l'Auditori de Vilafranca, març 2017

Possibles sorpreses a banda, segurament sentirem cançons dels dos discos anteriors de la parella, Conexión i No hay dos sin tres. Aquest repertori ens retornarà a l’univers que s’obre darrere de Jazz i Flamenc, una fusió que té exèrcits d'adeptes (i també molts practicants!) però que, a mans d’aquests dos, pren unes dimensions, com a mínim, singulars. I sinó, mireu què en dèiem aquí mateix fa 6 anys